Confidenţialitate

Forțele Aeriene Române recepționează primele rachete sol-aer Patriot | AUDIO

Primul sistem integrat de apărare antiaeriană achiziționat de România, după anii 70, va fi recepționat astăzi, la Capu Midia.

Primele rachete sol-aer PATRIOT din cele șapte sisteme cumpărate de România, produse de companiile americane Raytheon și Lockheed-Martin, au sosit în țară luna trecută.

Potrivit site-ului monitorulapararii.ro, noul sistem de apărare antirachetă are capacitatea de a distruge aeronave, rachete balistice şi de croazieră, dar şi drone.

“Este primul sistem nou, de fabricație nouă, achiziționat după câteva decenii. Prin intrarea în dotarea Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre ale României a sistemului de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot, Armata Românei va crește capacitatea defensivă și de descurajare, putând astfel să asigure o mai bună apărare a spațiului aerian național, care după cum știm, este parte a spațiului aerian al NATO”, a spus șeful Direcției Comunicare a Ministerului Apărării, colonelul Constantin Spânu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele șapte sisteme de apărare Patriot vor costa România 4 miliarde de euro.

https://www.facebook.com/cniapaa/posts/147167563724217?__cft__[0]=AZXTyrJAtSRk4vFzRB8t7_rbwAx-tS6XndFYgHcAiKXT5Pa4AfQ4TstF4QSzG-zBctIB37IQDw11iI2xJueWZUfLqm5mVRUidVUe1t1hRlm-xIw3T7Hiz9Vlzoj2BufsaFC88pxfSo_KFJ9DVfFUp7TzyYdf3HienPaIQo71fsOlGA&__tn__=%2CO%2CP-R

Foto: captura video