Confidenţialitate

Forțele Aeriene Române anunță o serie de zboruri de antrenament la mici înălțimi

Forțele Aeriene Române a transmis, marți, că vor avea loc o serie de zboruri de antrenament la înălţimi de aproximativ 150-2.000 m înălțime faţă de sol. Activitățile au fost programate cu un an înainte, anunță instituția.

„Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române execută în data de 8 noiembrie a.c., zboruri de antrenament la înălţimi mici (aproximativ 150-2.000 m înălțime faţă de sol) în sud-estul țării”, anunță Forțele Aeriene Române.

Zborurile au rolul de a-i antrena pe piloții din cadrul Forțelor Aeriene și de a menține capacitatea acțională a instituției, potrivit aceluiași anunț:

„Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române. Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale.”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: SRI anunță un exercițiu antitero, cu muniție de manevră și mijloace pirotehnice, în mai multe puncte din țară