Confidenţialitate

Ford: Transfăgărăşanul, cel mai bun drum pentru şofat din Europa – VIDEO

Transfăgărăşanul a fost enumerat de americanii de la Ford printre “cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”.

Jurnalistul auto Steve Sutcliffe a mers în România, Marea Britanie, Franța, Germania și Spania  pentru a realiza o serie de videoclipuri cu modelele gamei Ford Performance.

Rutele au fost clasificate în funcție de factorul „senzație”, suprafața drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj și, nu în ultimul rând, mâncarea și băutura specifice la nivel local. Echipa de cercetare a parcurs 15.000 de kilometri în 12 luni pentru a identifica aceste trasee care îți taie respirația.

“Transfăgărășanul are 90 de kilometri lungime, peste 100 de viraje strânse și oferă o priveliște incredibilă”, afirmă compania Ford.

Transfagarasan shutterstock (6)

Transfăgărășanul a fost construit între 1970 și 1974, fiind unul dintre cele mai frumoase, dar și periculoase, drumuri din Europa.

Transfagarasan shutterstock (9)

A fost construit de Nicolae Ceauşescu, pentru ca populația să se poată refugia imediat în munți în cazul unei invazii a URSS.

Transfagarasan shutterstock (7)

Trece chiar pe lângă castelul lui Vlad Țepeș – sursa de inspirație pentru contele Dracula.

Transfagarasan shutterstock (5)

“Dacă ești cu adevărat pasionat de condus, Transfăgărășanul este, realmente, genul de loc din lista cu dorințe si trebuie vizitat”, a spus Steve Sutcliffe.