Confidenţialitate

Ford angajează aproape 1.000 de oameni în fabrica de la Craiova

Constructorul american de automobile Ford angajează aproape o mie de persoane în fabrica de la Craiova.

Angajările au loc în contextul în care Ford ar urma să producă, din toamnă, în uzina din Dolj, un SUV de clasă mică EcoSport.

Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie.

În total, Ford are nevoie în fabrica din Craiova de 976 noi angajați. Din luna august, aceștia ar urma să intre într-un program de formare în pregătirea lansării viitorului model EcoSport.

”Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați se va derula prin intermediul agenției de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România”, anunță reprezentanții companiei.

În prezent, în fabrica de automobile de la Craiova lucrează 2715 persoane.

În plus, reprezentanții Ford România afirmă că trei zone-cheie ale Uzinei de Asamblare a Vehiculelor din Craiova au fost semnificativ îmbunătățite, iar 220 de roboți noi vor crește eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Versiunea EcoSport produsă la Craiova ar urma să fie fi vândută în toată Europa, cu excepția Rusiei.

Din 2008, anul achiziției uzinei din Craiova, compania americană a investit peste 1,2 miliarde de euro în operațiunile de producție pe care le deține în România.

Ford produce, în prezent, în fabrica din Craiova modelul B-MAX și motorul 1.0 EcoBoost, singurul motor care a reușit să câștige premiul Motorul Internațional al Anului pentru trei ani consecutivi.