Focar de coronavirus la o brutărie din Alba Iulia

5 angajaţi și administratorul unei brutării din Alba Iulia sunt infectaţi cu noul coronavirus, potrivit anchetei epidemiologice.

Atât brutăria, cât și toate punctele de lucru au fost închise.

Joi este programată testarea a 100 de angajați.

Până la obținerea rezultatelor de laborator, brutăria este închisă, iar în timpul suspendării, în toate punctele de lucru se face dezinfecție și igienizare.

Direcția de Sănătate Publică Alba susține că a aflat, marți, despre posibila contaminare cu noul coronavirus a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia, acesta fiind internat la Cluj.

Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar miercuri au depistat 5 angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

Activitatea brutăriei a fost imediat suspendată, iar inspectorii sanitari au mers în control la toate punctele de lucru ale societății.

„Precizăm că în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare nu se putea lua măsura suspendării activității societății sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activități a societății, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaților depistați pozitiv cu ceilalți angajați de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenței până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal”, precizează DSP Alba.

Potrivit instituțiti, transmiterea virusului nu se face prin produse alimentare, dar nespălarea mâinilor poate favoriza transmiterea virusului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS