Confidenţialitate

Florin Piersic: „N-am să iubesc pe nimeni cum am iubit-o pe ea” – VIDEO

În acest weekend, la Europa FM, marele actor roman Florin Piersic a stat la poveşti La Radio cu Andreea Esca, într-o ediție specială transmisă, în direct, din Cluj-Napoca.

Atunci când Andreea Esca l-a întrebat pe Florin Piersic despre mama sa,  îndrăgitul actor s-a emoţionat profund.

„În viaţa mea n-am iubit şi n-am să mai iubesc pe nimeni, niciodată… eu care sunt un suflet generos. N-am să iubesc pe nimeni cum am iubit-o pe ea. Pentru ea eu eram ceva de neimaginat. Închipuiţi-vă că eram actor în Idiotul lui Dostoievski şi când am venit acasă de la premieră, a fost ceva nemaipomenit.

Îl jucam pe prinţul Mîşkin şi în momentul când am intrat în casă mi-a spus: Florin, eu nu pot să cred că tu eşti băiatul meu”, a povestit, cu lacrimi în ochi,  Florin Piersic.

Născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, Florin Piersic este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu.

Florin Piersic a jucat în filme precum „Ciulinii Bărăganului” (1957), „Neamul Şoimăreştilor” (1964), „Haiducii lui Şaptecai” (1970), „Zestrea Domniţei Ralu” (1971), „Colierul de turcoaze” (1985), „Fix alert” (2004) şi „Eminescu versus Eminem” (2005).

Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Capitalei.