Florin Piersic este invitat, sâmbătă, La Radio cu Andreea Esca, în direct din Cluj-Napoca

Sîmbătă, după știrile Europa FM de la ora 12, invitat special în emisiunea La Radio cu Andreea Esca este actorul Florin Piersic.

Născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj, Florin Piersic este unul dintre cei mai importanţi actori români de teatru şi film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat în film este Mărgelatu.

Florin Piersic a jucat în filme precum “Ciulinii Bărăganului” (1957), “Neamul Şoimăreştilor” (1964), “Haiducii lui Şaptecai” (1970), “Zestrea Domniţei Ralu” (1971), “Colierul de turcoaze” (1985), “Fix alert” (2004) şi “Eminescu versus Eminem” (2005).

Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, “Oameni şi şoareci” şi “Străini în noapte”. Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), în 2009, şi Medalia de Aur a Artelor Transilvane, în acelaşi an.

Pe 31 ianuarie 2011, la câteva zile după ce a împlinit 75 de ani, Florin Piersic a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Bucureşti, un spaţiu dedicat artiştilor români, inaugurat în Piaţa Timpului din centrul Capitalei.

În luna ianuarie a anului trecut, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a fost organizat spectacolul aniversar “Nu-ntreba câţi ani am”, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani. În cadrul spectacolului “Nu-ntreba câţi ani am”, desfăşurat la Opera Naţională Cluj-Napoca, în prezenţa a peste o mie de persoane, Florin Piersic a recitat din piesa “Peer Gynt” de Henrik Ibsen, dar şi poezii şi epigrame, a cântat, a spus bancuri, a coborât de pe scenă în mijlocul spectatorilor, a glumit cu aceştia, a depănat amintiri despre rolurile sale din filme şi piese de teatru.

Klaus Iohannis a anunţat, printr-o scrisoare citită chiar în timpul spectacolului, că i s-a conferit lui Florin Piersic ordinul Steaua României în grad de Ofiţer, actorul fiind decorat pe 1 februarie în cadru festiv.

În acest weekend, la Europa FM, vom afla poveștile unuia dintre cei mai fascinanți actori români, în direct La Radio cu Andreea Esca, într-o ediție pe care o puteți urmări, ca de fiecare dată, și video live pe www.europafm.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS