Confidenţialitate

Florin Cîțu: Ținta de 10 milioane de români vaccinați ar putea fi atinsă în august | AUDIO

Premierul Florin Cîțu spune că ținta de 10 milioane de români vaccinați ar putea fi atinsă în august, cu o lună mai devreme față de cum estimaseră inițial autoritățile.

Florin Cîțu a făcut astăzi un nou apel către populație la respectarea regulilor.

”Încă n-am trecut (de pandemie) și este nevoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat toate aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului și pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare. În luna aprilie vom avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin, vom crește capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic, față de planul inițial, vom putea vorbi de o vaccinare a 10 milioane de cetățeni în luna august, în loc de luna septembrie. Totul depinde de noi, să mergem să ne vaccinăm”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre protestele față de noile restricții, premierul Florin Cîțu a spus că îi înțelege pe români că au obosit.  La întrebarea dacă vor fi amendați cei care nu poartă mască și nu respectă distanțarea la proteste, premierul a evitat să dea un răspuns clar.

”Oamenii pot să protesteze, atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Îi înțeleg pe români că, după un an de zile au obosit. Toți am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile și am făcut toate eforturile. De partea noastră, am comandat doze de vaccin, mai multe decât aveam nevoie, dacă vom avea nevoie și anul viitor, vom avea acest vaccin, dacă au alții nevoie, vom putea să exportăm. Facem toate eforturile și sunt gata să stau la masă cu oricine pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De aseară, au intrat în vigoare noi restricții.

Circulația este interzisă după 8 seara, în localitățile unde rata de incidență a cazurilor COVID a depășit 7,5 cazuri la mie, iar în localitățile unde rata  este mai mică de 7 dar peste 4 la mie, măsura se aplică doar pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.