Confidenţialitate

Florin Cîțu susține că România este pregătită să facă față celui de al 4-lea val al pandemiei | AUDIO

România este pregătită să facă față celui de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, spune premierul Florin Cîțu. Spitalele care au revenit acum la activitatea de dinaintea valului 3, sunt cele care vor reveni în linia întâi – dacă situația o impune, declară șeful Executivului.

”Încă din timpul valului 3 și în partea de final a valului 3 am spus că nu vom renunța la capacitățile noastre pentru Covid. Am spus că vreau să avem un sistem prin care să transformăm rapid din sistem non-Covid în Covid în secțiile ATI. Sunt sigur că Ministerul Sănătății a ținut cont de ceea ce am spus atunci și o să fie pregătit pentru valul 4”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a reacționat azi și la declarația vicepremierului Dan Barna, care spunea că ar susține măsuri restrictive pentru cei nevaccinați tocmai pentru a încuraja campania de imunizare. Printre acestea, Barna a enumerat restricția de a participa la spectacole sau concerte. Florin Cîțu spune că nu a primit astfel de propuneri.

”Propunerile de măsuri pot fi făcute întotdeauna atunci când facem protocolul pentru CNSU. Dacă vin acele propuneri și ele trec, le vom lua în calcul. În acest moment nu am avut astfel de propuneri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

40 la sută din funcțiile de conducere și 30 la sută din cele de execuție din Ministerul Economiei vor fi reduse, anunță Claudiu Năsui pe pagina de Facebook. Potrivit acestuia, ministerul nu are nevoie de atâția șefi și directori. Prin această reorganizare se vor reduce funcțiile din departamentele care nu și-au arătat niciodată utilitatea, mai scrie ministrul. Reducerea posturilor de conducere se va face și în alte ministere, spune premierul Florin Cîțu.

”Toate ministerele trebuie să facă o reorganizare pe aceste principii. Din punctul meu de vedere, în ministere sunt prea mulți directori generali, aceste funcții au fost create în ultimii ani când guverna PSD.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.