Confidenţialitate

Florin Cîțu spune că situația Covid se îmbunătățește, bilanțul arată că avem cele mai multe cazuri grave la ATI | AUDIO

Premierul Florin Cîțu spune că nu vrea să-l înlocuiască, deocamdată, pe ministrul Sănătății, după ce Vlad Voiculescu a susținut joi, într-o discuție cu reporterii, că nu este adevărat că un ordin de ministru al Sănătății, emis de predecesorul său, prevede că cei care au murit de Covid, autopsiați, sunt îngropați fără haine, în saci și în sicrie sigilate.

Ulterior, ministrul Sănătății a recunoscut că a susținut ceva greșit, și-a cerut scuze și a anunțat modificarea ordinului respectiv.

Premierul Florin Cîțu: „Am văzut că a făcut o declarație, apoi a venit și și-a cerut scuze, am discutat cu el, voi mai discuta, a avut o conferință de presă după prezentarea raportului în ședința de guvern și de atunci vine în fața dumneavoastră aproape săptămânal. (…) Încă gestionăm pandemia, nu s-a terminat, vom trage linie la final.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, prim-ministrul susține că situața epidemiologică se îmbunătățește, în ciuda numărului record de decese zilnice cauzate de Covid și de bolnavi aflați în stare foarte gravă în secțiile ATI din toată țara:

„Eu zic că, așa cum arată acum, lucrurile iar se îndreaptă spre bine. Am avut o perioadă mai dificilă, dar măsurile luate și în februarie și acum văd că au dat rezulatate. Dacă ne uităm la toți indicatorii, aproape toți indicatorii arată o îmbunătățire. Regulile rămân în această perioadă, dar am spus clar, vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiții, în două etape.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859, cu 1.495 de bolnavi internați în secțiile ATI din țară, cei mai mulți înregistrați de la debutul pandemiei și până acum.