Confidenţialitate

Florin Cîțu, optimist în privința șanselor guvernului propus de Ciucă. Premierul desemnat este mult mai rezervat: „Mai este timp până miercurea viitoare” | AUDIO

În plan politic, președintele PNL se arată optimist în ceea ce privește șansele Guvernului propus de Nicolae Ciucă să treacă prin parlament. Mult mai rezervat, premierul desemnat spune că mai este timp până miercurea viitoare să atragă voturile necesare pentru ca România să treacă de această criză politică.

Liberalii au votat azi lista miniștrilor cabinetului minoritar propus de Nicolae Ciucă. Este un guvern care va avea susținere, cu un program foarte bun de guvernare, spune Florin Cîțu, președintele PNL.

Întrebat pe ce voturi se bazează în condițiile în care și USR și PSD au spus răspicat că nu vor susține un guvern format doar din PNL și UDMR, Florin Cîțu s-a legat de o posibilitate greu de pus în practică. Spre amuzamentul jurnaliștilor.

Rezervat, premierul desemnat Nicolae Ciucă recunoaște că matematic, guvernul pe care îl propune nu va reuși să strângă cele 234 de voturi de care are nevoie. Dar se va negocia cu fiecare parlamentar în parte.

Potrivit listei aprobate azi, Ministerul Justiției va fi condus de Alina Gorghiu, cel al Sănătății de Nelu Tătaru, al Aărării de Cătălin predoiu, Florin Roman va fi ministrul Economiei iar Mircea Fechet va prelua ministerul Agriculturii. UDMR va primi ministerul Fondurilor Europene care va fi condus de Hegedus Csilla.

Sursa foto: Inquam / George Călin

Citește și: România a ajuns pe un platou în ceea ce privește evoluția îmbolnăvirilor COVID. Arafat: Presiunea pe spitale este în continuare foarte mare | AUDIO

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.