Confidenţialitate

Cîțu, despre rectificarea bugetară: Veniturile scad cu peste 19 miliarde de lei în 2020, în timp ce cheltuielile cresc cu 12 miliarde de lei

Ministrul Finanţelor a declarat, miercuri, că economia va avea în 2020 o contracţie de 1,9% din Produsul Intern Brut, iar deficitul este estimat de 6,7% din PIB.

Conform lui Florin Cîțu, vom avea un minus la bugetul de stat de peste 23 de miliarde de lei, dar cu un ajutor de peste trei miliarde de lei de la Comisia Europeană, cheltuielile vor scădea cu puțin peste 19 miliarde de lei, la o creștere a veniturilor de peste 12 miliarde de lei.

La rectificare, vor primi fonduri suplimentare ministerele Muncii (8 miliarde de lei) și Sănătății (3,8 miliarde de lei) , pentru gestionarea efectelor crizei sanitare.

Șeful Finanțelor a anunţat că executivul pregăteşte un al doilea pachet de măsuri pentru repornirea economiei, după încetarea stării de urgență.

Florin Cîţu a dat asigurări că, anul acesta, nu vor exista creşteri de taxe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarațiile ministrului vor fi analizate de jurnaliștii Alice Iacobescu și Cătălin Striblea, într-o Ediție Specială Știrile Europa FM.