Confidenţialitate

Florin Cîțu, despre persoanele vaccinate ”peste rând”: Trebuie întrebat Ministerul Sănătății | AUDIO

Premierul reacționează după informațiile publicate de site-ul Recorder.ro – potrivit cărora, până acum, 7.000 de persoane s-ar fi vaccinat peste rând.

Dintre acestea, peste 4.000 ar fi persoane din etapa a III-a, arată jurnaliștii. Ar fi vorba inclusiv de familii ale unor angajați din sistemul de Apărare, din Ministerul de Interne ori SRI.

Șeful Guvernului consideră că Ministerul Sănătății ar trebui să explice situația:

”Trebuie să întrebați Ministerul Sănătății dacă are aceste informații. Eu nu știu. Înseamnă că datele respective sunt mai mult decât ni se spune, dacă cumva știm, dacă vorbim despre persoane, înțeleg că dumneavoastră vorbiți despre persoanele care s-au vaccinat, ni s-a spus că nu au informații confidențiale. Deci, ori este o speculație, ori informațiile acelea  spun mai mult, de aceea, această explicație trebuie să o cereți de la Ministerul Sănătății, cei care au publicat aceste informații”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ședința Guvernului, jurnaliștii i-au cerut premierului explicații despre hotărârea care viza familiile celor care lucrează în instituțiile de Apărare și securitate.

”Vă spun, până acum nu am fost sesizați, eu știu doar de un singur caz în care s-a încercat așa ceva și persoana respectivă a fost demisă. Nu neg că au fost cazuri și le-ați văzut și la televizor, și a fost acea întreagă discuție despre amenzi, despre vaccinații peste rând. Când am cerut informații Ministerului Sănătății, să vad dacă există așa ceva, nu au avut, au fost cam 100 și ceva de cazuri pe care mi le-au prezentat în acel moment”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.