Confidenţialitate

Florin Cîțu, despre festivaluri: Evenimentele mari vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august | AUDIO

Administratorii de restaurante și hoteluri care vor să aibă toate locurile ocupate, îi pot  primi pe clienți după ce verifică dacă aceștia s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după o întâlnirea cu patronii din HORECA, pe litoral, că, împreună cu Institutul de Sănătate Publică, se va găsi cea mai simplă soluție tehnică de verificare.

Cert este că adeverințele de hârtie nu vor fi suficiente:

„Vom avea soluții de la INSP. S-ar putea să existe aplicații, deocamdată astăzi știm foarte bine că se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicația pe care o avem cu un simplu CNP, deci se poate verifica foarte ușor. Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, prim ministrul a lăsat să se înțeleagă că marile festivaluri de muzică vor putea fi organizate în această vară, dar după 1 august:

„Eu așa sper și așa vreau, dar nu cred că ele pot să aibă loc de la 1 iunie, putem să vorbim de o fază ulterioară. Când vorbim de aceste evenimente mari, ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.