Confidenţialitate

Florian Walter, patronul societății Romprest, s-ar afla în Monaco – surse

         Omul de afaceri Florian Walter – patronul societății Romprest, acuzată de evaziune fiscală – ar fi fost localizat la Monaco, potrivit unor surse judiciare.

         El este dat în consemn la frontieră din data de 6 mai, însă ar fi părăsit țara cu 10 zile înainte de începerea anchetei DIICOT în care este vizat.

E posibil cA, între timp, pe numele său să fie emis un mandat de arestare preventivă în lipsă – caz în care va putea fi dat în urmărire internațională.

Amintim, firma Romprest – controlată de Florian Walter – este acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Sursele judiciare citate de agenția Mediafax susțin că Florian Walter nu se mai află în România şi că ar fi părăsit ţara la sfârşitul lunii aprilie.

Omul de afaceri a fost dat în consemn la frontieră, după ce, în 6 mai, procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziţii care vizau firma Romprest, iar acesta nu a fost găsit.

La acel moment, existau indicii indicii conform cărora omul de afaceri se află pe teritoriul ţării.

Între timp, se pare că acesta ar fi fost localizat în Monaco și ar fi fugit cu 10 zile înainte de începerea anchetei.

Florian Walter este acuzat că a coordonat gruparea suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani. Firma Romprest ar fi fost implicată în mai multe tranzacţii comerciale fictive, printre care și returnări ilegale de TVA.

În acest dosar, procurorii DIICOT l-au audiat, în calitate de suspect, și pe unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti – Nicolae Capră. Tot atunci, a dat explicații, în calitate de martor, și soția acestuia.