Confidenţialitate

Florian Coldea, chemat la DNA | AUDIO

Fostul prim adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de un om de afaceri. Generalul în rezervă ar fi suspect într-un dosar de trafic de influență și spalare de bani. La DNA a ajuns și fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, Dumitru Dumbravă, pentru a fi audiat în acelaşi dosar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fostul adjunct al șefului SRI, Florian Coldea, a fost chemat la DNA ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg, scrie G4 Media.

Jurnalist: Ce calitate aveți în acest dosar?

Florian Coldea: „Vă sigur, când ies vă spun despre ce este vorba”.

În octombrie 2022, Hideg şi firma acestuia, Sanimed Internaţional, au fost trimiși în judecată de Parchetul European într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, prejudiciul depășind 3 milioane de euro. Hideg a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare cu executare după care a făcut denunț la DNA.

Cătălin Hideg încheiase un contract de 600 de mii de euro cu casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Din acești bani, Hideg i-ar fi plătit 100.000 de euro lui Florian Coldea.

Potrivit informațiilor G4Media, procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției.

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Citește și: Cristian Păun, profesor de economie: Dacă pe lângă Legea pensiilor, care va pune o presiune enormă pe buget, mai propui iresponsabil niște măriri, înseamnă că disperarea de a rămâne la putere e foarte mare | VIDEO