Confidenţialitate

Fiscul verifică două dintre băncile care nu sunt pe profit

Premierul a declarat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început verificări la două din băncile care activează în România şi nu sunt pe profit.

Potrivit lui Mihai Tudose, din 36 de entităţi bancare active, 18 sunt pe profit.

‘Eu cred că trebuie să le ajutăm (…) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri ! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer, şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne’, băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte ‘safe’ să vă ţineţi economiile acolo. (…) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment?” s-a întrebat Mihai Tudose, la Antena 3.

Întrebat dacă este ‘o şmecherie’ din partea băncilor respective şi cu concursul cui s-a ajuns la această situaţie, premierul a răspuns: “O, da! A statului, în general!’.