Confidenţialitate

Tratament preferențial din partea fiscului, de la 1 februarie, pentru contribuabilii mari și mijlocii

Agenția Națională de Aministrare Fiscală creează de la 1 februarie două structuri speciale care se vor ocupa doar de contribuabilii mari și mijlocii.

Aceștia vor avea parte de un tratament preferențial din partea fiscului atunci când vine vorba de inspectiile fiscale și ramburasarea TVA-ului, a declarat la Interviurile Europa FM, președintele ANAF, Gelu Diaconu:

”O astfel de reorganizare se dorește a conferi în viitor un tratament oarecum preferențial acestei categorii de contribuabiul care are o contribuție de peste 70% la bugetul statului. Acest tratament privește modalitatea de derulare a activității de inspecție fiscală și procesul de rambursare a TVA-ului.”, a declarat Gelu Diaconu.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

          Gelu Diaconu a precizat că Fiscul va încheia acorduri cu aceste categorii de contribuabili. Aceștia pot primi, de exemplu, rambursarea TVA-ului mult mai repede, fără să mai fie nevoie de alte controale suplimentare:

”Vom avea acorduri de asistență reciprocă în sensul de a ne pune la dispoziție date în mod voluntar, pe care noi le monitorizăm și apreciem dacă mai sunt necesare sau nu controalele, inclusiv pentru rambursarea TVA-ului. În momentul în care sesizăm o inadverență în analiza de risc, luăm legătura cu contribuabilul și solicităm clarificările necesare fără a mai iniția acțiuni de control care consumă resursele fără a obține rezultate”, a mai spus Diaconu la Interviurile Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

https://soundcloud.com/europafmromania/interviurile-europa-fm-gelu-diaconu-presedinte-anaf