Confidenţialitate

Firea: Pasajul de la Piața Sudului nu va fi gata la timp. Se pierde finanțarea europeană

Vești proaste pentru bucureștenii care locuiesc în zona de sud a Capitalei. Pasajul de la Piața Sudului nu va fi gata la sfârșitul acestei luni, așa cum era programat, anunță primarul general, Gabriela Firea.

Mai grav, este că finanțarea europeană pentru această lucrare se va pierde.

Pasajul de la Piața Sudului trebuia să fie gata până pe 30 iunie, însă gradul de finalizare al lucrărilor este acum de doar 63%, spune Gabriela Firea pentru Mediafax.

Data apare în actul adițional la contractul de finantare și este extrem de importantă pentru că nerespectarea termenului duce și la pierderea banilor europeni.

Potrivit Gabrielei Firea, în cazul în care primăria va fi obligată să dea înapoi Comisiei Europene banii deja alocați până acum, aceștia vor fi luați de la firma care s-a ocupat de proiect.

În luna mai, primăria Generală susținea că lucrările sunt finalizate în proporție de 80% și proiectul se va încadra în termenul stabilit de 30 iunie. Gabriela Firea spune că lucrările au întârziat în special din cauza avizelor emise greșit de furnizorii de utilități. Aceștia nu au știut pe unde trec propriile rețele subterane.

Constructorul și-a asumat un nou terment pentru finalizarea Pasajului de la Piața Sudului: martie 2017, a adăugat Gabriela Firea.

Lucrările la pasaj au început în urmă cu doi ani  și sunt realizate de Asocierea Astaldi – Euroconstruct. Pasajul ar urma să aibă o lungime de 350 de metri.