Firea nu se înscrie în cursa pentru șefia PSD

Social-democrata Gabriela Firea a declarat, duminică seara, că a decis să nu se înscrie în cursa pentru șefia PSD, la Congresul care va avea loc în luna februarie 2020.

Edilul general al Capitalei spune că nu simte că este momentul să își asume o astfel de funcție.

„Sunt foarte ponderată când vine vorba de funcții și tot timpul spun că dacă va fi să fie la un moment dat aceste poziții vor veni natural așa cum au venit până acum. Fără să calc în picioare principii, sentimente, fără să iau locul cuiva, fără să calc pe cadavre, cum spun românii, și de multe ori e real, pentru că văd ce se întâmplă în jur. Chiar nu vreau să fac acest lucru, simt că nu sunt în acel moment în care să îmi asum o astfel de poziție. Cred că pot să ajut echipa noastră într-o altă formulă, luptând pentru Primăria Capitalei, pentru bucureșteni, ajutând și colegii din țară”, a explicat Gabriela Firea.

„Eu nu mă înscriu (pentru funcția de președinte PSD – n.r.). Am luat decizia, nu mă înscriu. Dacă va fi la un moment dat timpul, dacă se va face timpul cu siguranță vom afla. În primul rând sunt o persoană care îi respectă foarte mult pe cei din jur și chiar dacă uneori am replici nu neapărat contondente, mă apăr și eu cum pot, uneori, fără a jigni, fără a folosi cuvinte care nu sunt în vocabularul elevat al limbii române, mă apăr, dar asta nu înseamnă că nu îi respect pe adversari, cu atât mai mult îmi respect colegii, echipa. Și atunci când am avut o perioadă de 8 – 9 luni de dispută cu fost conducere, s-a dovedit că am avut dreptate cei care am reacționat. Acum decizia este să nu intru într-o astfel de competiție pentru luna februarie. Nu pentru poziția nr. 1, pentru celelalte voi discuta cu colegii mei, de vicepreședinte, vom discuta”, a adăugat primărița.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS