Firea: Noul program de guvernare interzice subvenționarea gigacaloriei. Costul întreținerii, triplat

Primarul general Gabriela Firea susține că se va ajunge la triplarea facturilor la întreținere în Capitală, având în vedere că prin noul Program de guvernare se dorește interzicerea subvenționării gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primării.

„Pericol pentru bugetul familiilor din București! Se va ajunge la triplarea facturilor la întreținere. Noul Program de guvernare, prezentat de Dl Orban, prevede inițiativa ministrului PNL al economiei, Virgil Popescu, care vrea să interzică subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primării. Mă voi opune acestui proiect și am asigurarea și din partea colegilor Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, că parlamentarii noștri vor vota împotriva unui proiect de sărăcire a bucureștenilor”, scrie Gabriela Firea pe Facebool.

Conform sursei citate, Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar la PMB se întoarce 0,6%, Firea catalogând această sumă drept „infimă”.

„Cu toate acestea, considerăm că trebuie plătită în continuare subvenția pentru populație. În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet-Termoenergetica, locuiesc bucureșteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogați. Cei care și-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidențiale din județul Ilfov. În municipiul București, prețul total al gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit de populație (consumatorul casnic) și diferența de 332,48 lei subvenție este plătită de Primăria Capitalei”, mai scrie edilul.

Pentru o luna de iarnă, la o garsonieră (o camera cu o persoană) se plătesc 109 lei/ luna de iarnă subvenționat iar nesubvenționat de primărie ar ajunge 320 lei/ luna de iarnă, adaugă Gabriela Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS