Confidenţialitate

Firea: Cinci linii de tramvai sunt afectate de vremea rea. Trei semafoare, avariate

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că au fost 20 de linii de tramvai afectate de vremea rea, iar acum doar cinci mai sunt blocate, în timp ce trei semafoare din Capitală sunt avariate și se lucrează pentru repunerea lor în funcțiune.

„Au fost 20 de sincope la tramvai, s-au rezolvat 15. Toate avariile au fost remediate, se lucrează la trei intersecții, mai sunt avariate trei semafoare. Nu sunt probleme cu agentul termic”, a anunțat Firea, în cadrul Comandamentului de iarnă convocat, astăzi, la Primăria București.

Pe de altă parte, peste 4.600 de cazuri de gripă au fost diagnosticate la copii.

„Raportările sunt de la cabinetele medicale școlare. Din păcate, nu avem raportări de la școlile și grădinițele private și de la medicii de familie”, a declarat edilul.

Mai mult, Firea a spus că, potrivit datelor pe care le are, la Spitalul „Victor Babeș” au fost diagnosticate 629 de persoane cu gripă, iar la „Matei Balș”, în ultimele 24 de ore, au ajuns 147 de pacienți cu această boală.

„Aproape 200 de oameni ai străzii au fost cazați în instituțiile noastre, coordonate de Direcția de Asistență Socială. Persoanele fără adăpost care nu au dorit să mergă în centre au primit pături, îmbrăcăminte groasă, hrană caldă și ceai”, a mai spus Firea.

La Comandament a fost prezentă și Gabriela Băncilă, meteorolog în cadrul ANM București, care a spus că, pe parcursul următoarele ore, vremea se va ameliora.

Băncilă spune că mâine va fulgui, iar termometrele vor indica – 6 …- 9 grade, existând posibilitatea să apară zăpadă înghețată sau ghețus.

Mâine după-amiază și seara, este posibil sa ningă slab, dar nu se vor depune mai multe de 2,5 centimetri, iar vântul rămâne slab până la moderat, susține meteorologul ANM.

„Până la sfârșitul săptămânii nu mai este vorba de ninsoare. Noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică, vor fi temperaturi la pragul gerului, care vor coborî până la -10 grade Celsius”, a adăugat Gabriela Băncilă.