Firea: Arena Naţională va fi închisă până la refacerea gazonului

Primarul general al Capitale a anunţat, luni, că Arena Naţională va fi închisă pentru competiţiile sportive până la remedierea stării gazonului.

Gabriela Firea a precizat că societatea comercială care se ocupă de întreţinerea gazonului consideră că în termen de două – trei luni acesta va putea fi readus la starea care să permită desfăşurarea competiţiilor sportive fără dificultăţi.

„Noi aveam un contract care funcţiona foarte bine, un contract legal, un contract foarte bine fundamentat juridic, prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Naţională în vederea organizării de competiţii sportive, pe un contract de barter, achita contravaloarea mentenanţei gazonului. O gazeta de sport (…) ne-a făcut plângere la DNA. DNA-ul a început o investigaţie, o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanţă în cazul gazonului de pe Arena Naţională. (…) Am avut observatori FIFA şi UEFA care au afirmat şi au declarat şi în scris că gazonul respectă toate normativele FIFA şi UEFA, era la acel moment într-o stare extraordinar de bună, dar asta este situaţia. Dăm explicaţii, nu e nicio problemă, am rămas fără acel contact, fără acea companie, fără societatea care să realizeze mentenanţa, întreţinerea gazonului. A durat ceva vreme, pentru că sunt fonduri publice şi nu poţi să întinzi mâna pur şi simplu şi să iei o altă firmă şi un alt contract, este o întreagă procedură, suntem în procedură de licitaţie care durează. Până la acea procedură se ocupă o altă societate care a fost preluată ca şi achiziţie simplificată de pe SEAP, dar până a început lucrarea efectivă la gazon a durat”, a explicat edilul, notează Agerpres.

Gabriela Firea i-a criticat pe cei care au făcut declaraţii tendenţioase pe acest subiect. „Îmi pare rău de toate acele persoane care, deşi ştiau prin ce trece Primăria Capitalei şi eu, personal, din cauza anchetei care se face acum la gazonul de la Arena Naţională, (…) au făcut declaraţii tendenţioase, declaraţii chiar răutăcioase, le-aş spune şi misogine şi care nu sunt demne de oameni ai sportului”, a spus edilul Firea.

Întrebată de jurnalişti referitor la declaraţia lui Gigi Becali care a susţinut că ea pierde din punct de vedere politic din cauza a ceea ce se întâmplă cu Arena Naţională, Gabriela Firea a precizat că nu e corect să se inducă o vinovăţie a sa în acest caz.

„Am citit ce a declarat şi dumnealui şi alţi domni din sport şi am de făcut acelaşi comentariu – nu cred că este bine ca oamenii de sport să facă declaraţii cu atât de mare uşurinţă, nu cred că este normal să transmită mesaje misogine şi nu cred că este normal ca cei care ştiu care este situaţia de pe Arenă, că avem o anchetă a DNA-ului, să pună gaz pe foc şi să facă astfel de afirmaţii, inducând practic o vinovăţie a mea. Care este vina mea? Că suntem cu toţii anchetaţi? (Mă refer – n.r.) la cei care au făcut declaraţii că Primăria a fost vinovată şi eu, ca primar, sunt vinovată şi pierd politic. De ce să pierd eu politic? Pentru că este o anchetă a DNA, cu ce sunt eu de vină? Am asmuţit eu procurorii pe colegii mei de la direcţii şi am anulat eu contractul? Noi am făcut ceea ce era normal de făcut în cazul unei astfel de anchete. Pur şi simplu a încetat contractul, s-a suspendat, deci de ce aş putea să pierd eu politic? Să ştiţi că cetăţenii sunt mai deştepţi decât noi. (…) Ce vină am eu că s-a stricat gazonul, că nu am avut firmă care să-l repare, pentru că avem o anchetă, că un ziar de sport se ocupă cu reclamaţii la DNA?”, a arătat ea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS