Finalele Cupei României şi Cupei Ligii au fost mutate pentru a ajuta echipa naţională

Federatia Romana de Fotbal i-a dat satisfactie selectionerului Anghel Iordanescu si a eliberat programul competitiilor interne inaintea Euro 2016.

Comitetul de Urgenta al forului a hotarat miercuri sa mute finalele Cupei României şi Cupei Ligii, pentru ca echipa naţională sa aiba mai mult timp de pregatire pana la 10 iunie.

Astfel, ultimul act al Cupei Romaniei, programat initial la 14 mai, se va disputa cu 4 zile mai devreme, iar finala Cupei Ligi nu se va mai juca la 11 mai, ci la 17 iulie – inaintea inceperii urmatoarei editii de campionat.

La sedinta au participat presedintele FRF, Razvan Burleanu, seful Ligii Profesioniste, Gino Iorgulescu si vicepresedintele federatiei, Octavian Goga.

Amintim – Anghel Iordanescu a sugerat ca din cauza programului competitional din Liga 1, cu play-off si play-out, s-au ratat doua amicale importante pentru nationala, cu Anglia si Olanda.

Inaintea Campionatului European, la care Romania va juca in meciul inaugural cu Franta, la 10 iunie, “tricolorii” vor disputa partide de pregatire cu Lituania – la 23 martie la Giurgiu, cu Spania la 27 martie la Cluj si Georgia la 3 iunie – probabil pe “Arena Nationala”.