Filmul ”Stăpânul inelelor” are cea mai bună coloană sonoră din toate timpurile

Muzica din ”Stăpânul inelelor”, compusă de Howard Shore, a fost votată cea mai bună coloană sonoră din toate timpurile, pentru al şaselea an consecutiv.

Topul a fost întocmit de postul Classic FM din Marea Britanie, în funcţie de preferinţele fanilor. Aceştia au putut să voteze dintr-o listă de 100 de filme.

Pe locul doi se situează soundtrack-ul din filmul “Lista lui Schindler”, compus de John Williams, urmat de cel din “Gladiatorul”, semnat de Hans Zimmer. Locurile 4 şi 5 sunt completate de coloana sonoră a filmului “Războiul Stelelor” (1977), compusă de John Williams, respectiv cea a filmului “Departe de Africa”, scrisă de John Barry.

“Muzica înseamnă o parte uriaşă din identitatea acelor filme” a spus Elijah Wood, care a jucat rolul lui Frodo Baggins din “Stăpânul inelelor”, pentru Classic FM.

Coloanele sonore ale compozitorul James Horner, care a murit într-un accident de avion anul acesta, au cunoscut o creştere a popularităţii, spun autorii topului. Patru dintre soundtrack-urile lui se află în top 100 – „Inimă neînfricat㔄Titanic”, „Apollo 13″ şi „Avatar”.