Confidenţialitate

Filmul românesc “De ce eu?”, la Festivalul de la Dublin – VIDEO

Lungmetrajul “De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu are premiera irlandeză, pe 22 februarie, la Festivalul Internaţional de Film de la Dublin, ce se desfăşoară în perioada 18-28 februarie 2016.

“De ce eu?” spune povestea procurorului Cristian Panait, interpretat de actorul Emilian Oprea, care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000.

Cristian Panait investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, precum şi sustragere de documente.

Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.

Festivalul Internaţional de Film de la Dublin, fondat în urmă cu 13 ani, a devenit rapid cel mai important festival irlandez de film şi include în programul său premiere, evenimente speciale şi întâlniri cu cineaştii.

Regizorul Tudor Giurgiu este cunoscut pentru filme precum “Legături bolnăvicioase”, selectat în secţiunea Panorama-Berlinale 2006 şi premiat la numeroase festivaluri internaţionale sau “Despre oameni şi melci”, care s-a bucurat de succes atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Tudor Giurgiu este, de asemeneafondatorul şi preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi iniţiator al Galei Premiilor Gopo.