Confidenţialitate

Filmul indian “Girls will be Girls” este marele câștigător al Festivalului Internațional de film Transilvania | AUDIO

Filmul indian “Girls will be Girls” e marele câștigător al Festivalului internațional de film Transilvania.
Regizoarea Shuchi Talati nu a fost prezentă la gală, dar într-un mesaj video a transmis că este foarte fericită că povestea filmului a ajuns la inimile publicului și ale juriului.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Filmul “Girls will be Girls” spune povestea Mirei, o față de 16 ani, care abia aşteaptă să descopere pe propria piele ce înseamnă dorinţa şi dragostea. În cale pare să-i stea mama ei care nu s-a maturizat niciodată.
Paul Negoescu, membru al juriului TIFF: “Din prima, de când l-am văzut, toți am fost fermecați. Este un film foarte puternic, foarte emoționant, foarte bine făcut, extreme de bine jucat de niște actrițe tinere și neexperimentate în film.”
Cel mai popular film românesc din festival, ales după votul publicului, a fost declarat “Moromeții 3”, regizat de Stere Gulea.
Stere Gulea: “Ești curios să vezi cum e primit, dacă ceea ce ai intenționat ajunge la spectatori. Da, e un prim contact cu publicul semnificativ.”
“Clasat”, un film cu un buget aproape inexistent, a fost câștigător la categoria Zilele Filmului Românesc pentru lungmetraj.
Horia Cucută și George Ve Ganeeard sunt regizorii producției: “E o surpriză enormă și este încununarea unui an de muncă în care foarte mulți oameni ne-au ajutat să-l ducem la capăt. Dovedește că se pot face filme și în felul acesta. Noi avem foarte multe datorii către echipa pe care sperăm să le plătim cu următorul.”
În timp ce actrița Catrinel Dumitrescu a primit premiul pentru excelență, ca o recunoaștere a întregii cariere, Mara Bugarin, actrița aflată la început de drum, a primit o mențiune specială.
Mara: “După ce am avut premiera a două scurt metraje și a Moromeții 3, am izbucnit într-un plâns de fericire, pentru că veneau foarte mulți oameni, atât din industrie, cât și simpli spectatori care mi-au vorbit extreme de frumos despre munca mea în aceste proiecte și cumva premiul ăsta este o confirmare a faptului că ceea ce am simțit eu e real.”
Lista completă a câștigătorilor TIFF #23:
Premiul pentru cea mai bună regie: Sebastian Quebrada pentru filmul Celălalt fiu
Premiul Zilele Filmului Românesc pentru scurtmetraj: Flori, fete și băieți (r. Simona Borcea)
Premiul Zilele Filmului Românesc pentru lungmetraj: Clasat (r. George Ve Ganaeaard și Horia Cucută
Premiul de excelență: Catrinel Dumitrescu
Premiul Publicului: Frate de-o vară (r. Joren Molter)
Premiul pentru cea mai bună interpretare: Hassan Pourshirazi din Iran pentru rolul din filmul Bătrânul burlac
Premiul special al juriului: Față îndărătnică (r. Vinothraj Palani)
Premiul juriului ecumenic: Frate de-o vară (r. Joren Molter)
Cel mai bun film de debut: Alice on and off
Premiul secțiunii “What’s up, Doc
SURSA FOTO: TIFF