Confidenţialitate

Primul transplant renal la un copil realizat la Institutul din Cluj: O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă după ce mama ei i-a donat un rinichi | AUDIO

O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă după ce mama ei i-a donat un rinichi. Operația de transplant a avut loc la Institutul de Transplant Renal din Cluj și este prima de acest fel realizată anul acesta la un copil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fetița în vârstă de 8 ani suferea de o boală cronică și pentru că rinichii ei nu mai funcționau normal avea nevoie de dializă.

Medicii care o îngrijeau au anunțat familia că un transplant de rinichi ar fi salvator și i-ar oferi fetiței șansa la o viață normală.

Mama ei, în vârstă de 38 de ani, a decis să îi doneze ea un rinichi, iar analizele au arătat că există compatibilitate între aceasta și fiica ei.

Transplantul a avut loc joi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj, anunță Agenția Națională de Transplant.

Intervenția a fost extrem de complexă și a reprezentat primul transplant renal efectuat anul acesta la un copil.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministerul Sănătății: 18 spitale din toată țara, vizate luni de un atac cibernetic masiv de tip ransomware. DNSC: „O echipă de specialiști s-a deplasat la fața locului, pentru investigarea incidentului cibernetic” | AUDIO