Confidenţialitate

Festivalurile Untold, Neversea și Electric Castle, amânate pentru 2021

Oficialii festivalului Electric Castle anunță, marți dimineață, că evenimentul ce avea loc la Bonțida, în Cluj, a fost amânat pentru 14 – 18 iulie 2021, pe fondul pandemiei.

Aceștia subliniază că toate biletele achiziționate vor fi valabile pentru ediția din 2021.

Totodată, menționează că urmează să comunice opțiunile pentru cei care nu vor putea participa atunci.

Și festivalurile Untold și Neversea au fost amânate, conform comunicatelor emise de organizatori, care nu au anunțat însă o nouă dată pentru acestea, doar au menționat că va avea loc în 2021.

Potrivit Untold, 95% dintre cei care au achizionat bilete și-au convertit biletul în opțiunea „Anytime pass”, pentru a-l putea folosi la edițiile viitoare.

Organizatorii festivalurilor Untold şi Neversea au anunţat anterior că abonamentele și biletele cumpărate nu sunt anulate, și că, indiferent ce se va întâmpla cu ediţiile din 2020, ele se pot transforma, gratuit, în abonamente sau bilete Anytime, valabile pentru următoarele trei ediţii.

“Prima parte a acestui an ne-a adus o provocare pentru care întreaga planetă nu era pregătită. Am fost puși în fața unei situații care ne-a încercat tuturor răbdarea, înțelegerea, atenția față de cei din jurul nostru. Epidemia COVID-19 ne-a făcut să privim cu teamă anul 2020, deoarece ultimele luni au fost marcate de incertitudine pentru toată lumea. Am ales să fim optimiști, am ales să luptăm pentru șansa noastră de a ne întâlni cu prietenii noștri și în această vară, atâta vreme cât a existat o speranță, fie ea cât de mică”, transmit organizatorii Untold și Neversea.

“Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, conform OUG.70 din 14.05.2020. De asemenea, toți cei care au nevoie de suport pentru a își reprograma cazările de la Cluj-Napoca și Constanta sau alte situații apărute ca urmare a acestei decizii, ne pot contacta pentru a le oferi tot suportul de care dispunem”, mai adaugă aceștia.

“Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricțiile de călătorie pentru perioada următoare și alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experiența mult așteptată”, transmit reprezentanții EC.

“Nici de la autorități nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situația festivalului. Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută și, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfășoare în deplină siguranță. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură și să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021.”, mai transmit organizatorii Electric Castle.

Nici Neversea, eveniment de la malul mării organizat înainte de Untold, nu va mai avea loc anul acesta.