Confidenţialitate

Festivalul Promenadelor Brașovului: Concerte, reconstituiri istorice și proiecții de film

Prima ediție a Festivalului Promenadelor Brașovului, cu tema “Lumea cea nouă”, se desfășoară în perioada 8 – 22 iulie.

Sunt organizate peste 40 de evenimente, printre care concerte de jazz, rock, ateliere interactive, tururi ghidate, reconstituiri istorice și proiecții de film.

Organizatorii își doresc ca, prin acest festival, localnicii și turiștii să redescopere promenadele de altă dată: Promenada de Jos (Parcul Central), Promenada de Sus (zona Sub Tâmpa) și vecinătatea Promenadei Regale (După Ziduri, Turnul Graft, Turnul Alb) și Piața Sfatului.

Promenada Istorică este rezervată promenadelor de altădată, cu expoziția în aer liber de fotografie istorică “Promenada Brașovului de altădată” în Promenada de Jos (Parcul Central).

Tururi ghidate “Cetatea Brașovului văzută din Promenadă”, un decor de fotografie istorică “Salutări de la Brașov”, un oficiu poștal pentru corespondență de epocă sunt alte manifestări organizate la Promenada Istorică.

Promenada Copiilor este zona educației culturale, cu activități creative și educative: ateliere de confecționat mici instrumente muzicale, ateliere de povești sonore, de desen, de colorat litografie istorică, de sculptură în lemn, ateliere de bandă desenată istorică și gala câștigătorilor festivalului școlar de teatru “Lumea scenei cu cei mici”.

Promenada Artelor este zona dedicată muzicii, fotografiei și filmului. Aici vor avea loc concerte rock (Sub Tâmpa), jazz (După Ziduri), proiecții de filme artistice (Bastionul Țesătorilor), concertele fiind programate în fiecare sâmbătă seara.