Confidenţialitate

Festivalul Mieilor, în weekend, în Parcul Național

Miei perpeliţi la proţap, berbecuț pregătit la proţap, la grătar, la ceaun, aromaţi cu condimente şi unşi cu diferite licori vor fi pregătiţi în Parcul Naţional în cadrul Festivalului Mieilor care se va desfăşura în perioada 13-15 aprilie.

Ciobanii vor mai pregăti stufat, friptură la tavă, borş de miel, drob şi tot felul de produse tradiţionale de la stână.

Potrivit organizatorilor, ciobanii vor aduce cu ei de la stână pastramă de oaie, dar şi brânză pentru un bulz imens ce se va rumeni la grătar, precum şi cârnaţi ciobăneşti de oaie cu care se vor găti tocăniţe şi tochituri.

“Ineditul acestui mare festival va fi cu siguranţă Stâna de oi pe care o vom amenaja în Parcul Naţional. Aducem mieluţi şi berbecuţi care cu siguranţă îi vor încânta pe cei mici. Curioşii vor afla chiar din gura ciobanilor cum este viaţa la stână şi cum se face cea mai bună brânză şi cea mai gustoasă pastramă”, precizează sursa citată.

Vizitatorii vor găsi la Festivalul Mieilor şi plăcintele alese, cozonaci şi poale-n brâu, dulciuri şi dulceţuri, brânzeturi şi afumături, jamboane, muşchiuleţi, pastramă, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, dar şi vin şi ţuică fiartă şi licori din struguri, prune, caise, piersici, vişine şi pere.

De la târg nu vor lipsi şi meşterii autentici cu cadouri cu totul deosebite – ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genţi din piele naturală cu motive naţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.