Confidenţialitate

Festivalul de Film Transilvania și-a desemnat câștigătorii

Mari emoții la Gala Premiilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca.  Zeci de mii de oameni au urmărit, pe ecranele gigant din oraş, aparițiile starurilor pe covorul roşu la cea de-a 17-a ediție a TIFF.

Filmul „Moştenitoarele”, în regia lui Marcelo Martinessi, a luat Trofeul Transilvania și un cec de 15.000 de euro. Cineastul din Paraguay, premiat în iarnă la Berlin cu Ursul de Argint, a primit trofeul, la gala de la Cluj, din mâna sopranei Angela Gheorghiu.

Cea mai bună regie, în viziunea juriului, a avut-o filmul “Iarna trădării”, semnat de Hlynur Pálmason. Favoritul publicului, pe de altă parte, a fost thrillerul minimalist “Vinovatul”, al lui Gustav Moller. Filmul va intra în cinematografele din România în noimbrie.

Invitată de onoare a ediției, actrița Fanny Ardant a primit Premiul pentru întreaga carieră, împărtășind emoțiile cu publicul spectator. „Atunci când eram mică, credeam că a fi artistă înseamnă doar plăcerea de a fi pe scenă. Doar apoi am înțeles că viața de actriță înseamnă trecerea de la întuneric la lumină. Așa că în această seară vă mulțumesc că prin acest premiu mi-ați dat lumină, căldură și mi-ați întins mâinile”, a spus actrița la gală.

“Pororoca”, filmul lui Constantin Popescu, este câștigătorul Premiului Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, iar povestea de dragoste “Soldații. Poveste din Ferentari” i-a adus Ivanei Mladenovici Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.

O mențiune specială în competiție a primit “Nu mă atinge-mă”, pelicula pentru care Adina Pintilie s-a întors de la Berlin cu Ursul de Aur.

CÂȘTIGĂTORII TIF 2018