Festivalul Clătitelor, la Mioveni

La Mioveni, francezii de la Uzina Dacia fac pregătiri intense pentru Festivalul Clătitelor.

Acesta a ajuns la cea de-a treia ediție și adună în fiecare an tot mai mulți susținători.

Clătitele pregătite de francezi și de români vor ajunge și pe mesele bătrânilor de la căminul din oraș din Colibași, după cum transmite corespondentul Europa FM, Ana Sorescu.

În fiecare an, pe data de 2 februarie, francezii sărbătoresc „La Chandeleur”-Sărbătoarea Lumânărilor.

Este o sărbătoare religioasă foarte populară la francezi care obișnuiesc în această zi să prepară şi să mănânce , în familie sau cu prietenii, clătite.

Cu această ocazie, Asociația Mioveni-Landerneau, Centrul Cultural Mioveni și Asociația profesorilor de limba franceză Argeș organizează sâmbătă, 3 februarie 2018, a treia ediţie a Festivalului Clătitelor la care participă și francezii care lucrează la Dacia.

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură Racovița din Mioveni, începând cu ora 10.00.

La final, o parte din clătitele gătite de competitori vor fi oferite bătrânilor și personalului medical de la Complexul de Servicii pentru Persoane în Vârstă ‟Sfânta Maria‟ din Colibași.

Clătitele sunt o specialitate bretonă care a devenit cunoscută și apreciată în toată lumea. Pot fi atât dulci – crepes- cât și sărate- galette, iar umpluturile variază de la cele mai simple – zahăr, dulceață, miere și ciocolată, până la combinații spectaculoase și extravagante.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS