Festivalul Celtic Transilvania, în iulie la Beclean

În perioada 20-22 iulie va avea loc Festivalul Celtic Transilvania, la Beclean, județul Bistrița-Năsăud.

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica folk, rock si metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.
In principal ne dorim prezența tinerilor, a familiilor cu copii, parinti si bunici, deoarece evenimentul a fost gandit ca o manifestare inedita pentru intreaga familie si pentru categorii largi de vârstă.

Festivalul Celtic Transilvania etaleaza manifestări inedite și cu o capacitate semnificativă de asimilare a informațiilor transmise în cadrul acestui eveniment, cu scop educațional. În acest scop vom adapta mijloacele de mediatizare în așa fel încât ele să aibă o rată de impact cât mai mare în rândul segmentului de public vizat.

Ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților si a altor civilizatii antice care între sec. VI. I.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului noștri”, transmit organizatorii într-un comunicat remis Europa FM.

Participanții vor putea lua parte la ateliere de tir cu arcul, aruncarea cu sulița, jocuri dacice, jocuri celtice, atelier de țesut la razboi, atelier de prelucrare a lemnului, atelier de confecționare a camășilor din zale de fier, atelier de confectionat podoabe, atelier de fierarie.

În cadrul festivalului vor fi organizate și standuri cu produse de artizanat la care vor fi invitați artizani și meșteșugari populari să își expuna șivândă creatiile, dar și standuri cu produse alimentare tradiționale.

Foto: Daniel Popel

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS