Festival internaţional de etnografie în Maramureș

Fundaţia Uniunea Huţulilor din România va organiza în perioada 21-22 iulie, în comuna Repedea, a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Etnografie şi Folclor „Huţulii”.

Evenimentul benefiază de o finanţare de 19.000 de lei din partea Consiliului Judeţean Maramureş, notează Agerpres.

„Aflat la cea de-a doua ediţie, festivalul a beneficiat anul acesta de o finanţare din partea CJ de 19.000 de lei. Evenimentul cultural este considerat ca unul dintre cele importante din comunitatea ucraineană a judeţului Maramureş, comunitate situată în satele şi comunele aşezate pe Valea Vişeului şi Valea Ruscovei”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Maramureş, Amalia Babici Man.

Potrivit preşedintelui Fundaţiei Uniunea Huţulilor din România, Vasile Popovici, anul acesta la festival vor participa delegaţi ai comunităţii huţule din România, Cehia, Ungaria, Austria şi Ucraina.

La finalul evenimentului va avea loc, în comuna Repedea, o paradă a portului popular şi un program folcloric susţinut de gazde şi invitaţi.

De asemenea, pe terenul de sport Lujana din comuna Repedea se va derula duminică, în cadrul manifestării, un joc de oină.

Huţulii sunt un grup subetnic ucrainean răspândit în Maramureş, Bucovina, Transcarpatia şi Pocuţia (Ucraina). În judeţul Maramureş trăiesc peste 40.000 de subetinci huţuli.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS