Festival de operă la Cluj-Napoca, imediat după T.I.F.F 2018

Un nou festival va avea loc la Cluj-Napoca din această vară. Evenimentul va fi organizat de Opera Cluj-Napoca, instituție care duce mai departe tradiția spectacolelor în aer liber.

Și-au anunțat deja participarea mai multe instituții culturale și teatre din România și din străinătate. Evenimentul se va desfășura imediat după încheierea Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Directorul Operei din Cluj-Napoca, Florin Estefan, a declarat că festivalul ar urma să vină ca o continuare a TIFF 2018 și va îmbina spectacolele programate în aer liber  cu reprezentațiile din sediul Operei. Până în decembrie, au confirmat participarea la festival Opera din Iași, Opera din Timșoara și Opera din Debrecen.

„Va fi și spectacol în sală. De exemplu, vom avea Indiile Galante în regia lui Andrei Șerban, spectacol ce nu poate fi în aer liber. Va fi în sală, dar vreau să-l proiectăm pe un ecran mare în Piața Unirii. Acolo se va lucra la șcenă, iar în fața scenei va fi acest ecran. Ăsta e planul acum. Încercăm să aducem Opera și mai aproape de clujeni prin aceste spectacole.” Florin Estefan,directorul Operei din Cluj, într-un interviu acordat actualdecluj.ro

Corespondentul Europa FM în Cluj-Napoca, Cătălin Suciu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS