Festival de vânătoare la Arad

Mii de vânători din toată ţara şi chiar din străinătate s-au adunat duminică în judeţul Arad pentru a participa la Festivalul Vânătorilor, care are loc la fosta cabană care i-a aparţinut fostului mare maestru de vânătoare a Curţii Regale a României.

Vizitatorii, au avut avea parte de o serie de demonstraţii, spectacole şi concursuri. În plus, cei prezenţi au putut vedea cum vânau domnitorii români pe vremuri. Totul se va încheia seara târziu cu sptecacole şi un foc de arficii.
Festivalul Vânătorilor a ajuns la cea de-a 9 ediţie şi are loc în localitatea Bata din judeţul Arad. La ediţia din acest an sunt mii de participanţi, care au parte de o serie de suprize şo spectacole. Vânătorii au pregătit tot felul de tocăniţe la ceaun şi alte mâncăruri din carne de vânat, care de care mai gustoase.

Festivalul are loc la casa de vânătoare care i-a aparţinut baronului Antoniu Mocioni, cel care a fost Mare Maestru de Vânătoare a Curţii Regale a României, iar în zonă veneau la vânătoare nobilii Europei.

 

Festivalul se doreşte în primul rând, o deschidere spre publicul larg a tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare, care, spun organizatorii, nu nu înseamnă numai uciderea animalelor sălbatice ci şi o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor.

Festivalul cuprinde o serie de concursuri printre care un concurs de gătit la ceaun, concurs de arbitraje, concursuri pentru câini de

vânătoare, proba mistreţ în ţarc, proba aport din apă cu raţă, tragere cu arcul şi Mai multe ateliere sportive. Există si o expoziţie cu trofee cu care se mândresc vânătorii.Un moment aparte este vânătoarea cu şoimi, care chiar dacă nu este legiferată în românia, era practicată de sute de ani de către domnitorii români.

 

Şi, bineînţeles, că s-au spus si foarte multe poveşti… vânătoreşti. La festival au participat zeci de grupe de vânătoare din România, care şi-au prezentat trofeele. Cei mai curoajoşi au putut încerca şi o tiroliană.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS