FEST(in) pe Bulevard, festivalul de teatru al toamnei în Bucureşti

A cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru FEST(in) pe Bulevard începe, sâmbătă, în Capitală.

Tema principală a ediţiei, în consonanță cu vremurile moderne, este Criza pubertății, criza adolescenței.

Directorul festivalului și a Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, explică opțiunea: ‘Mereu am avut grijă ca secțiunile principale să vină în întâmpinarea așteptărilor publicului, fie prin comedii de bună calitate, realizate de regizori prestigioși („Bulevardul comediei”), fie prin alegerea unei teme de actualitate, ilustrată de spectacole care tratează diversele crize – economice, sociale, electorale, familiale, de limbaj etc. – ale lumii în care trăim. Anul acesta, secțiunea dedicată Crizei va pune accent pe criza adolescenței’.

Una dintre secțiunile principale va fi Bulevardul comediei, având menirea să descrețească fruntea publicului.

Programul cuprinde spectacolele din secțiunea Text sau pretext, concepută să familiarizeze spectatorii cu posibilitățile infinite ale teatrului și cu marea sa diversitate de abordări artistice.

Fest(in) pe Bulevard este dedicat atât comunităţii bucureştene, cât şi oamenilor de teatru, jurnaliştilor, presei de radio şi de televiziune din Bucureşti, din ţară şi din străinătate.

Festivalul este competitiv şi are, pentru secţiunea de concurs, o tematică apropiată de actualitatea imediată, astfel încât spectatorii să-şi poată recunoaşte, pe scenă, nevoile, speranţele, problemele. El cuprinde două secţiuni principale, precum şi alte evenimente colaterale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS