Confidenţialitate

Fermierii din Ucraina cer ca importurile de produse lactate din Polonia să fie interzise | AUDIO

O solicitare în replică la decizia Varșoviei de a opri importul de cereale și alte produse agricole din Ucraina.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Propunerea ca laptele din Polonia – și alte produse – să nu mai fie acceptate pe teritoriul ucrainean vine de la Uniunea Întreprinderilor de Produse Lactate din Ucraina.

Se explică, într-un comunicat, că decizia e necesară pentru a proteja fermierii ucraineni, confruntați cu importul de lapte ieftin polonez.

În ultima vreme, s-au purtat negocieri pe această temă între Kiev și Vrașovia. Polonia menține decizia de a nu mai importa unele produse alimentare ucrainene, dar le permite tranzitul.

Asociația Întreprinderilor din sectorul Lactate insistă pentru măsuri în oglindă: interzicerea laptelui polonez câtă vreme Polonia nu mai importă lactate ucrainene.

Pentru câteva zile, la granița dintre Ucraina și Polonia, mai multe tiruri care duceau lapte pe teritoriul polonez au rămas blocate în vamă odată ce guvernul de la Varșovia a stabilit – în primă fază – ca nici tranzitul să nu fie permis.

În cele din urmă, s-a revenit asupra deciziei, și traversarea teritoriului cu aceste produse – care trebuie să ajungă în alte țări – e permisă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reuniune a aliaților Ucrainei la Ramstein, condusă de secretarul american al Apărării | AUDIO