Confidenţialitate

Complexul Ferma Dacilor reclamase probleme cu curentul încă din luna mai 2023, deși era branșat ilegal la rețea | AUDIO

Complexul Ferma Dacilor reclamase probleme cu curentul încă din luna mai 2023, deși era branșat ilegal la rețea, printr-un cablu conectat la o pompă cu apă a unei case aflată la peste 600 de metri depărtare, spun reprezentanții ANRE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ANRE a declarat, la solicitarea Hotnews, că instalațiile de electricitate de la Ferma Dacilor erau subdimensionate.

În luna mai 2023, deși era branșată ilegal, pensiunea reclamase la ANRE fluctuații de tensiune în rețea, cerând distribuitorului de energie din zonă, DEER, să verifice situația.

De fapt, pensiunea din comuna Gura Vadului se alimenta printr-un cablu lung de 650 de metri, racordat la o pompă cu apă a unei case de locuit cu panouri fotovoltaice, instalație insuficientă pentru susținerea pensiunii.

Complexul turistic depusese o cerere de racordare la rețea în anul 2022, pentru pensiune agroturistică, însă pentru acoperirea consumului era nevoie de realizarea unui post de transformare nou, mai precizează reprezentanții ANRE.

Patronul Fermei Dacilor a susținut că incendiul – în care au murit opt oameni – a fost pus intenționat și nu ar fi pornit de la un televizor lăsat aprins, care a suprasolicitat rețeaua, cum cred procurorii.

Pe numele lui Cornel Dinicu a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe care omul de afaceri l-a contestat.

Sursa foto: ISU Prahova

Citește și: 2 șefi de la ISU Prahova, acuzați că au închis ochii la neregulile de la Ferma Dacilor, s-au pensionat medical în urmă cu doi ani