Femeile însărcinate îşi vor putea găsi loc în metrou cu ajutorul unei aplicaţii

Femeile însărcinate din Tokyo îşi vor putea găsi loc în metrou cu ajutorul unei aplicaţii, scrie AFP.

Aplicaţia, în testare în această săptămână, îşi propune să treacă peste două probleme specifice Japoniei: pasagerii care îşi petrec cea mai mare parte a timpului uitându-se în smartphone-uri şi modul dezaprobator în care este văzut vorbitul în metrou.

Cu ajutorul aplicaţiei, femeile gravide vor putea trimite un mesaj discret atunci când au nevoie de loc, iar aceasta va căuta imediat voluntari preînregistraţi din respectivul metrou.

Dacă se va ivi un voluntar, femeia va vedea pe ecranul telefonului o hartă a scaunelor care îi va arăta pe ce loc se găseşte voluntarul. În acest fel, schimbul de locuri se poate realiza fără ca vreo dată personală să fie dezvăluită.

Compania Dai Nippon Printing testează în această săptămână aplicaţia pe principalele linii de metrou din Tokyo, în asociere cu compania japoneză de mesagerie electronică Line.

“Este probabil ceva specific pentru Japonia, însă unii oameni din această ţară sunt reticenţi să vorbească cu cineva care ar putea avea nevoie să se aşeze”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a companiei.

“În plus, mulţi oameni privesc ecranul smartphone-ului şi nu îşi dau seama rapid dacă cineva are nevoie să se aşeze”, a indicat aceasta, fără a dori să îi fie dezvăluit numele. “Încercăm să profităm de aceasta situaţie”, a adăugat ea.

Data de lansare a acestei aplicaţii nu a fost încă decisă, însă se pune problema extinderii sale pentru ajuta şi persoanele în vârstă sau cu handicap.

Această iniţiativă vine în contextul în care Japonia are una dintre cele mai scăzute rate ale natalităţii din lume, iar autorităţile încearcă să pună în aplicare politici care să îi încurajeze pe japonezi să aibă copii.

Sursă: Agerpres

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS