Confidenţialitate

Femei de milioane: Măriuca Talpeș conduce Intuitext, compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin

Măriuca Talpeş, de la Bitdefender și Softwin, este antreprenoarea a lansat și conduce Intuitext, divizia de software educaţional a grupului Softwin

Dacă vi se pare că ne gândim cam mult la educație, să știti că va înșelați. Noi ne gândim constant, dar nu e niciodată “prea mult”. Sistemul românesc al învățământului de stat suferă, iar cercetările, sondajele, evaluarile si rezultatele o demonstrează din păcate – an de an. Și tot din păcate, salvarea nu vine de la o autoritate precum un Guvern, ori un Minister. Cele mai multe exemple de ajutor real vin de la cativa oameni dedicati (unii profesori și unii elevi, care simt că trebuie să faca mai mult), de la ONG-uri, ori din mediul de afaceri.

Extrem de cunoscută în lumea afacerilor, Măriuca Talpeş a construit – alături de soțul său, Florin – compania de soluţii de securitate informatică Bitdefender, azi un jucător mondial extrem de cunoscut. Acum, ea conduce Intuitext, compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin.

Dar, pe lângă digitalizare şi manuale şcolare, Măriuca Talpeş caută să aducă în clase profesori cu drag de ceea ce fac. E convinsă că pasiunea copilului vine de la pasiunea profesorului și că trebuie să vină de când copilul e mic, nu abia în facultate ori la finalul liceului, când mulți din cei care nu s-au pierdut pe drum sunt oricum nepregătiți pentru viață.

Una dintre inițiativele sale extrem de bune – Edu Networks – cauta sa schimbe situatia “la firul ierbii”, formand comunități școlare în care profesorii sa primească ajutor pentru a-si imbunatati activitatea și rezultatele. Iar – pentru succes – planurile se fac pe 4-5 ani și se urmează. Edu Networks adună laolaltă profesori pasionați din școli cu rezultate medii sau slabe, ONG-uri și specialiști care să ii ajute să-și pună planurile în aplicare.

Separat, Măriuca Talpeş a iniţiat și proiectul Merito, ce recunoaște, aplaudă și premiaza profesorii buni, dedicati si mereu dornici sa invete. În ciuda realității generale triste din educația românească, astfel de profesori exista în toată țara.

Votează Femeia de Milioane pe europafm.ro

Pentru câștigătoare, Europa FM se implică în susținerea cauzei sale! În plus, Kultho – Forever Diamonds o răsfață cu o bijuterie cu diamante! Pe 9 martie, în Deșteptarea, Vlad , George și Luca ne vor anunța cine este Femeia de Milioane, la Europa FM! Femeia care ne-a inspirat cel mai mult în anul care a trecut: 2020!

FOTO: Captură YouTube