Confidenţialitate

Felicia Filip, la aniversare / Soprana este sărbătorită pe ”Drum cu prioritate”-AUDIO

Astăzi, 20 martie 2015, o sărbătorim pe soprana FELICIA FILIP – care, atât pe scena OPEREI, cât și în concerte alături de trupe ca IRIS și HOLOGRAF – ne-a oferit momente de AUR. Felicia Filip împlinește 56 de ani. Amănunte – în rubrica “Sus cortina!”, la Europa FM, de la ora 17.15.

“Nu pot să cred ca asta s-a întâmplat în România. Aceasta e adevarata noastră țară” – e numai unul dintre comentariile ce continuă să apară pe internet referitoare la concertele FELICIA Filip & IRIS, de la începutul anilor 2000, o premieră în muzica românească.

Felicia Filip a fost prima soprană care s-a asociat cu o trupă rock, amintindu-ne de cuplul Montserrat Caballe – Freddie Mercury – AUDIO.

Colaborarea artiștilor români a dus la primul album de rock-simfonic din țara noastră “Athenaeum” . În 2007 a urmat albumul “Iris 30 de ani: Cei ce vor fi”.

Născută la 20 martie 1959, la Slatina, Județul Olt, Felicia Filip a absolvit Academia de Muzică din București, secția Canto. Ulterior, s-a angajat ca solistă la Opera Națională.

În străinătate a debutat în 1991, la Basel, Elveția. Au urmat marile scene ale lumii din Londra, Viena, Barcelona, Hamburg, Toulouse și Moscova. A fost numită “Noua regină a Traviatei” de presa străină.

Din august anul trecut Felicia Filip conduce “Opera Comică pentru Copii” din București – AUDIO.