Federaţia Tinerilor din Constanţa solicită revocarea ministrului Tineretului

Federaţia Tinerilor din Constanţa îi solicită premierului Mihai Tudose remanierea ministrului Tineretului, Marius Dunca, susţinând că acesta nu a rezolvat niciuna din problemele semnalate de către Federaţie.

În urmă cu trei luni, organizația constănțeană nu fusese de acord cu menţinerea lui Marius Dunca la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Într-un comunicat transmis de Federație, se arată că în aceste trei luni a avut mai multe întâlniri cu ministrul şi alţi funcţionari din cadrul Ministerului pentru a rezolva probleme punctuale, dar niciuna dintre acestea nu a fost rezolvată.

Legea tineretului nici acum nu este gata deoarece a primit foarte multe critici din partea ministerelor avizatoare.(…) Această nouă lege nu rezolvă în niciun fel problemele tinerilor şi nici nu oferă măcar un cadru pentru rezolvare”, se mai arată în comunicat.

Federaţia Tinerilor din Constanţa îi mai reproşează ministrului că nu a elaborat şi aprobat Regulamentul pentru punerea în aplicare a legii privind fundaţiile pentru tineret, în lipsa căruia nicio fundaţie pentru tineret din ţară nu poate funcţiona legal.

„Nu am văzut concretizată nicio măsură din programul de guvernare cu privire la tineri. De exemplu, în Constanţa nu există niciun centru de orientare şi consiliere, deşi este obligatoriu ca în fiecare judeţ să existe un astfel de centru”, a mai precizat sursa citată.

Federaţia Tinerilor din Constanţa apreciază că pentru aceste motive funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului „depăşeşte competenţele politice şi manageriale ale lui Marius Dunca”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS