Federaţia Sindicatelor din Administraţie cer Guvernului să nu adopte Codul administrativ prin OUG

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie cere guvernului să nu adopte Codul Administrativ prin ordonanţă de urgenţă. Nu am fost consultaţi – spune Bogdan ŞCHIOP, secretarul general al federaţiei. În opinia sa, Documentul – care are peste 300 de pagini – ar transforma administraţiile locale în nişte feude ale ordonatorilor de credit.

Bogdan Şchiop enumeră câteva dintre neajunsurile Codului Administrativ:

“Faptul că o hotărâre de consiliu local şi judeţean , care vizează administrarea patrimoniului va fi adoptate cu majoritate absolută, faptul că se limitează răspunderea primarului sau a preşedintelui Consiliului Judeţean prin semnarea actului administrativ la investirea cu formă de autoritate, faptul că încearcă să unească foarte multe legi, practic este o colecţie … fără a le colobora între ele.  Sunt aşa de multe prevederi care, din punctul nostru de vedere, contravin Constituţiei României! Practic, funcţia publică este terfelită. Nu mai există o protecţie a funcţionarilor publici.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În forma proiectul de ordonanţă de urgenţă sunt prevăzute şi pensile speciale pentru aleşii locali. De unde vor fi plătite aceste pensii? Bogdan ŞCHIOP, secretarul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie public.

“Să nu ne trezim iarăşi că administraţai publică din România trebuie să suporte aceste pensii, în condiţiile în care văd că există o practică a Guvernului să paseze tot felul de sarcini către administraţia locală, fără a indica sursele de finanţare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, în noiembrie anul trecut, judecătorii CCR au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS