Confidenţialitate

Federația Română de Gimnastică, reacție la cazul de gresiune de la Reșița: Incidentul ar fi fost unul spontan, din cauză că tinerii ar fi consumat alcool la o petrecere | AUDIO

Federația Română de Gimnastică recționează după ce în timpul unui cantonament din Reșița, un sportiv din lotul de juniori ar fi fost bătut și umilit de colegii săi. Reprezentanții Federației spun că incidentul ar fi fost unul spontan, din cauză că tinerii ar fi consumat alcool la o petrecere. Deocamdată, Federația de Gimanstică nu a deschis o anchetă. Victima are 15 ani și ar fi fost batjocorită și din motive etnice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Federația Română de Gimnastică a transmis că în luna martie, a primit propunerea de a-l elimina pe unul dintre sportivii din lotul de gimnastică.

El nu avea performanțe și avea deseori conflicte cu antrenorul și ceilalți colegi.

Părintele unui alt gimnast a sesizat Federația despre comportamentele uluitoare din cantonamentul de la Reșița: altercații, abuzuri verbale și consum de alcool. Federația susține că pe 20 martie tot colectivul de la Reșita, antrenori, sportivi, părinți s-au întâlnit la București unde au discutat incidentele.

După discușii sportivii și-au exprimat regretul pentru cele întâmplate și au cerut să poată se se pregătească în continuare pentru europene.

Federația Română de Gimnastică nu a deschis deocamdată o anchetă dar va accelera măsurile antibulying la nivelul loturilor naționale, se arată în comunicatul instituției. Reamintim, în timpul unei petreceri, unul dintre sportivi, în vârstă de 15 ani, a fost legat de un calorifer, tuns, dezbrăcat și obligat să consume alcool.

Polițiștii din Caraș Severin s-au autosesizat în acest caz pentru violențe și lipsire de libertate, după cum au dezvăluit jurnaliștii de la ProSport.

Băiatul ar fi fost umilit din motive etnice deși federația spune că până în acest moment nu s-au făcut discriminări în lot. Conflictul ar fi fost unul spontan, din cauza alcoolului.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Reacția FRG în urma anchetei de la Reșița, pornită după ce un gimnast din lotul de juniori ar fi fost agresat de colegi. Polițiștii s-au sesizat din oficiu. Reacția lui Eduard Novak | AUDIO | VIDEO