Confidenţialitate

Premierul Cîțu: Economia României a crescut cu 2,7% în T1

Premierul Florin Cîțu susține că datele publicate de INS arată că actuala creștere economică de 2.9% este datorată în exclusivitate investițiilor și nu consumului, ceea ce ar fi ”o premieră absolută” pentru România. Cîțu, aflat în plină campanie internă pentru președinția PNL, a mai susținut că executivul a început să oprească ”sifonarea banului public”.

INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al anului 2021, a scris premierul, pe Facebook. ”Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă.

1. A scăzut consumul administrației publice – în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public.

2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în EXCLUSIVITATE investițiilor și nu consumului. Premieră absolută pentru România! Este doar începutul.”

În mesajul de pe Facbook mai scrie: ”de astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE”.

Comisia Europeană estimează o creștere de 7.4% pentru 2021, a mai amintit el, susținând că ritmul reformelor va fi accelerat, iar România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre.