Confidenţialitate

FC Viitorul acuză Liga Profesionistă de Fotbal că o ajută pe FCSB

FC Viitorul acuza Liga Profesionistă de Fotbal că o ajută pe FCSB în încercarea “roș-albaștrilor” de a obține titlul de campioană la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Gruparea patronată de Gheorghe Hagi reclamă faptul că spre deosebire de sezonul precedent, liga nu a mai așteptat și finalul play-out-ului, pentru a trimite clasamentul campionatului spre aprobare în Comitetul Executiv al federației române de fotbal.

Conducerea clubului din Constanța consideră că această grabă este suspectă și o ajută pe FCSB, care va avea astfel timp pentru a-și susține cauza la TAS, înainte ca UEFA să stabilească echipele participante în cupele europene.

În replică, oficialii LPF susțin că au urgentat omologarea clasamentului pentru a arăta că nu tergiversează lucrurile în acest caz. Totodată, liga vrea să demonstreze prin demersul său că play-off-ul și sezonul regulat sunt două campionate diferite.

FC Viitorul și FCSB au terminat la egalitate de puncte iar echipa lui Hagi a luat titlul avînd avantajul rezultatelor directe în partidele disputate în play-off. FCSB a anunțat că va merge la TAS, deoarece consideră că ar trebui luate în calcul și întîlnirile directe din sezonul regulat, situație în care ar fi campioană.