FBI: Atacul din SanBernardino este un act terorist

În Statele Unite, agenţii FBI încearcă să descopere motivele care au determinat un cuplu de tineri să deschidă focul într-un centru medical din statul California.

14 oameni au murit în acest masacru.

Surse citate de presa americană susțin că unul dintre autorii atacului avea legături cu indivizi suspectaţi de terorism internaţional.

Autorităţile au găsit bombe artizanale în locuinţa criminalului.

 

FBI consideră atacul armat din San Bernardino drept un act de terorism. Încadrarea a fost făcută după ce anchetatorii au găsit la locuința celor doi atacatori un adevărat arsenal, dar și din cauza călătoriilor acestora in Orientul Mijlociu – anchetatorii sustinând că unul dintre autori avea legături cu islamiștii.
Atacul comis de Syed Farook şi de partenera lui Tashfeen Malik  s-a soldat cu 14 morţi şi peste 20 de răniţi, fiind cel mai grav înregistrat în Statele Unite în ultimii trei ani. Cei doi atacatori au murit în confruntări cu poliţia, nefiind incluşi în bilanţ.

 
Farook, călătorise de mai multe ori în Arabia Saudită, discutase prin telefon şi pe site-uri de socializare cu indivizi din străinătate investigaţi de FBI pentru terorism internaţional. Potrivit specialiştilor, radicalizarea lui a avut o contribuţie importantă în atacul care este posibil să fi fost generat de pierderea locului de muncă.

În apartamentul celor doi au fost găsite mai multe arme de foc, 5.000 de gloanţe şi 12 bombe artizanale.
Atacul aprinde discuția cu privire la reglementarea regimului armelor de foc, președintele Barack Obama a reiterat că sunt necesare “măsuri esenţiale” pentru a bloca accesul anumitor tipuri de indivizi la arme de foc.
 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS