Confidenţialitate

Fâșia Gaza a primit azi primul camion cu combustibil de la începutul războiului până acum | AUDIO

Primul camion care va livra combustibil Fâşiei Gaza de la începutul războiului dintre Israel și Hamas a intrat astăzi în enclavă. Până acum, prin punctul de trecere de la Rafah, au intrat livrări limitate de ajutor umanitar, dar Israelul a refuzat să permită intrarea de combustibil. Astfel, multe spitale din Fâșia Gaza au fost nevoite să îşi suspende serviciile de sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul camion care va livra combustibil Fâşiei Gaza a traversat punctul de trecere a frontierei de la Rafah, dintre enclava palestiniană şi Egipt, potrivit Reuters.

Martori au declarat că alte două camioane erau staţionate de partea egipteană a punctului de trecere de la Rafah, aşteptând să intre în Gaza.

În ultimele zile, Naţiunile Unite au avertizat că vor fi nevoie să-şi înceteze operaţiunile umanitare, inclusiv distribuirea de ajutoare în interiorul Gazei, pe măsură ce rezervele lor de combustibil se împuţinau.

Pe de altă parte, un ONG egiptean cu sediul la Londra, a indicat – citând o sursă anonimă – că s-a ajuns la un acord între părţi care prevede “intrarea în cantităţi limitate de combustibil, având ca destinaţie agenţiile ONU” care operează acolo.

Din 7 octombrie, de la izbucnirea războiului, în Fâşia Gaza nu a intrat niciun camion încărcat cu combustibil, esenţial pentru funcţionarea spitalelor şi uzinelor de purificare a apei, din cauza opoziţiei manifestate de Israel care se teme că acest combustibil ar putea ajunge în mâinile Hamas.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: PATRIOT SPARK 23: Exercițiu tactic cu trupe și trageri reale în poligonul Capu Midia cu sistemul de apărare Patriot | VIDEO